“Mozgásban a kollégium”

A sportprogram sorozat a 2012-2013-as tanévtől kínál kiváló lehetőséget arra, hogy a budapesti kollégisták hasznosan, egymással versenyezve, egészségtudatosan töltsék a szabadidejüket. A programot Budapest Főváros Polgármesteri Hivatala finanszírozza az “Iskolakapun kívüli program” keretein belül.

A programsorozat évről-évre segíti a budapesti kollégiumok diákjait abban, hogy változatos sportesemények résztvevői lehessenek. A közös sport nem kizárólag az egészség megőrzésében játszik szerepet, a diákok kollégiumok közötti ismerkedése is jelentős: új ismeretségek, nem ritkán szerelmek, hosszabb barátságok is szövődnek. A cél elsősorban az, hogy a diákok mozogjanak, ám ne kizárólag az elért eredmény motiválja őket ebben. Kiemelt célja a programsorozatnak az, hogy az egymással töltött idő, és ne a teljesítmény kapja a hangsúlyt. Ehhez járul hozzá az is, hogy minden idényben a legtöbb rendezvényen részt vett kollégium kapja és őrzi egy évig a vándorkupát, s nem a legtöbb első helyet megszerzett intézmény.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy – akár résztvevőkén, vagy szurkolóként – vegyen részt kollégiumát képviselve a különböző rendezvényeken.

A vírushelyzetre való tekintettel a tanévi programok elmaradtak az előző tanévben. Jelenleg – forrás hiányában – a programok újrastrukturálása zajlik.

 

Virágh Krisztina

intézményvezető