A Kollégiumról

A Kollégium bemutatása

A Várna Térségi Középiskolai Kollégium három intézmény – a Gárdonyi Géza Kollégium, a Kós Károly Kollégium, valamint a Varga Katalin Középiskolai Kollégium – jogutódaként jött létre 2012. augusztus 1-jén. 2012. december 30. napjától – névváltoztatás következtében – elnevezése Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégiumra változott.

A kollégium sajátos nevelési igényű tanulókat is fogad.

A nevelőtestületet szakos ellátottsága biztosítja kollégistáink szakszerű korrepetálását, érettségire, nyelvvizsgára, felvételi vizsgákra való felkészítését.

A szilencium ideje alatt kötelező, kötelezően választott és szabadon választott foglalkozásokat tartunk, mint például: önismereti, pályaválasztási, tanulás módszertani, készség és képesség kibontakoztató, felzárkóztató, stb., amelyek reményeink szerint sikeres életpályához segítik diákjainkat, illetve a társadalomba való beilleszkedést támogatják.

Számítógépteremmel, Internet kapcsolattal rendelkezünk, amelyet a diákok tanulási idő alatt szabadon használhatnak. Könyvtárunk igen jól felszerelt, a kötelező olvasmányok, lexikonok mellett, művészeti kiadványok és szórakoztató irodalom közül is lehet választani.

Az intézmény három épületében összesen 607 diák számára tudunk elhelyezést biztosítani.

székhely háromemeletes épületében (1149 Budapest, Mogyoródi út 19.) 320 diák számára biztosítható férőhely, ahol a diákok négy ágyas szobákban kaphatnak elhelyezést. Csoportonkénti tanulószobák biztosítják a lehetőséget a nyugodt tanuláshoz, az épület teakonyháját használhatják, valamint mosási lehetőség (mosógép) áll a diákok rendelkezésére.  Az épületben található az intézmény könyvtára, színházterme, valamint az intézmény DÖK szobája és kondi terme is.

Az 1. számú telephely épületében (1149 Budapest, Mogyoródi út 21.) 200 diák számára biztosítható férőhely. A lányok ebben a háromemeletes épületben a felső két emeleten, 4 ágyas szobákban kaphatnak elhelyezést. Minden csoportnak saját tanulószoba áll rendelkezésére. A diákok az emeletenként kialakított konyhát használhatják, és a mosási lehetőség is biztosított számukra.

A 2. számú telephelyünkön (1149 Budapest, Tábornok u. 24.) 87 diák számára tudunk férőhelyet biztosítani 3-4 ágyas szobákban. Az első emeleti szobák fürdőszobásak, a második, harmadik emeleten közös mosdó található. Szintenként TV szoba, tanulószoba és teakonyha áll a diákok rendelkezésére.